esp esp ing ing ing ale jap fines
logo la empresa adf nuestros aceites noticias contacto

producción ecológica

recolectorÖljyt, lajikkeet, maaperä.

Meidän ekstra-neitsytoliiviöljyä tuotetaan luonnonmukaisen maatalouden menetelmin, mikä säästää ympäristöä mahdollisimman paljon. Optimoimme luonnonvaroja, emmekä käytä synteettisiä kemikaaleja maaperässä tai öljyissä. Korvaamme kemikaalit lannalla; lannoitteet, tuholaismyrkyt ja hyönteismyrkyt on korvattu luonnollisilla esteillä, luonnonmukaisilla ansoilla ja rikkakasvien käsin kitkemisellä.

Tämän huolellisen menetelmän tuloksena on intensiivisen hedelmäinen oliiviöljy, joka miellyttää makuhermoja vihreän mantelin tuoksulla sekä vahvalla sävähdyksellä ruohoa, tomaattia ja omenaa.

Tiesitkö?: Litran oliviiöljyn valmistukseen tarvitaan lähes viisi kiloa oliiveja.

Kun öljy on saatu puristettua, se säilötään ruostumattomiin terässäiliöihin, säilyttäen öljyn maku, tuoksu ja koostumus kokonaisuudessaan. Olemalla samanaikaisesti tuottajia ja markkinoijia, saavutamme parhaan mahdollisen laadun, koska suoritamme kattavaa öljyn laaduntarkkailua ja valvontaa aina kasvusta pakkaamiseen ja myyntiin saakka ilman välikäsiä.

caaeAndalusian luonnomukaisen maatalouden komitea (CAAE) tarkastaa valvontajärjestelmämme säännöllisesti ottamalla lehti-, maaperä- ja oliviiöljynäytteitä, ja näin taaten teknisten määräysten olevan voimassa Euroopan Unionin asetuksen 2092 / 91 mukaisesti. Tämän kaiken saavuttamiseksi meidän pitää lisätä tietämystä yhdistämällä oliiviöljyn tuotanto mahdollimman tasapainoiseksi käyttämällä viimeisintä tekniikkaa öljyn myöhempää käsittelyä varten.

Saamme lopuksi moitteetonta oliivien mehua kaikkein vaativampaankin makuun. Otamme talteen öljyn luontaisen maun, koska emme käytä kemikaaleja tuotantoprosessissa.

Ekologia ja terveys

Useat tieteelliset tutkimukset osoittavat, miten Välimeren ruokavalio, jossa oliiviöljy on pääasiallinen rasvan lähde, suojaa sydänsairauksilta, diabetekselta,  liikalihavuudelta ja joidenkin syöpien, kuten ruoansulatuskanavan, rintasyövän ja paksusuolen syövän kehittymiseltä.

Pääasiallinen suoja näitä riskejä vastaan on oleiinihappo (kertatyydyttymätön rasvahappo), joka vähentää LDL-kolesterolia (engl. low-density lipoprotein, ”paha” kolesteroli)  ja lisää HDL-kolesterolia (engl. high density lipoprotein, ”hyvä” kolesteroli), joka alentaa veren kolesteroliarvoja ja alentaa verenpainetta, mikä estää veritulppien syntymistä ja suojaa vapaita radikaaleja vastaan.

caae
Oliiviöljyn oleiinihapon ja sen muiden ainesosien ansiosta, kuten tokoferolin, karoteenin, ja polyfenolien (tärkeitä luonnon antioksidantteja), oliiviöljy estää solujen hapettumista, mikä ehkäisee monien sairauksien kehittymistä, mukaan lukien ennenaikaista vanhenemista. Se edistää myös vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymistä ruoansulatuskanavan kautta suojaamalla limakalvoja sekä se ehkäisee sappikivien muodostumista.

Luonnonmukaisten tuotteidemme avulla, samanaikaisesti tuotteiden ollessa myös herkullisia, edistämme omaa terveyttämme sekä suojelemme ympäristöä vaarallisilta aineilta.

Hieman historiaa

1940-luvulla vastauksena maailmanlaajuisen kemiallisen maanviljen kehittymiselle, niin kutsuttu luonnonmukainen maaviljely aloittaa toimintansa perustuen orgaanisiin lannoitteisiin, hyväkuntoiseen humusainekseen sekä maataloustöiden rajoitukseen.

aceitunasNykyään satoja tuhansia hehtaareja viljellään käyttäen luonnonmukaista maanviljelyä ympäri maailmaa, osoittaen sen, että on mahdollista tuottaa terveellistä ruokaa ilman ympäristölle koituvaa vahinkoa verrattuna vallitseviin malleihin. Aika on näyttänyt, että ne, jotka ajattelivat, että kehitys ei voinut kääntyä luontoa vastaan olivat oikeassa.

Luonnonmukaisten tuotteiden käyttö ja kemikaalisten tuotteiden poisjättäminen valmistuksesta tekevät öljystämme ainutlaatuisen. Luomu oliiviöljymme ei pyri rikkomaan iänikuista liittoa luonnon kanssa. Tuotteemme pyrkivät palauttamaan öljyn maun ja ominaisuudet kuten ne olivat ennen muinoin. Öljyn perinteinen maku on tullut takaisin.

 

logo Tierra verdeYhtiömme kuuluu Sierra de Alcazarin ekologiseen järjestöön – Tierra Verde (Vihreä Maa). Järjestöllä on yli 200 jäsentä, jotka takaavat kokemuksen ja tietotaidon.

euroAgropecuaria Ecológica Sierra de Alcaraz. AESA © 2009